عسل خام اصطلاحا به عسلی گفته می شود که به صورت مستقیم از کندو به دست مشتری می رسد و هیچ گونه فرآوری انسانی از قبیل حرارت دادن ،افزودن مواد شیمیایی و… بر روی آن صورت نگرفته باشد.

طبق تحقیقاتی که به عمل آمده است عسل در دمای بالاتر از 40 درجه سلسیوس خاصیت درمانی اش را از دست میدهد . عسل های تجاری موجود در بازار که در قفسه های فروشگاه های مواد غذایی به چشم میخورند ، اغلب حرارت داده می شوند و دمای آن را به 66 درجه سلسیوس می رسانند تا از کریستاله شدن ، تخمیر و یا ترش شدن آن جلوگیری کنند. همچنین عده ای برای اینکه رنگ عسل را تیره تر کنند تا بعضا مشتری پسند تر باشد این کار را انجام میدهند.

حرارت دادن عسل باعث تولید ماده شیمیایی به نام HMF  می شود که بخودی خود یک نوع سم محسوب میشود . بر اساس آزمایش هایی که به تاثیر این ماده بر موش های آزمایشگاهی پرداخته ، این ماده سرطان زا می باشد.

جمع بندی :

برای استفاده از عسل طبیعی و همچنین به عنوان درمانی حتما و حتما از عسل خام استفاده کنید . میتوانید آن را به صورت مستقیم از زنبورداران تهیه کنید.